2015. november 7., szombat

Egressy Zoltán: Százezer Eperfa - Nagy Lajosné Marika facebook bejegyzése és Németi Klári üzenete



"Az esemény már egy hete történt, de még épp időben vagyunk, hogy írjak róla. Az első olyan olvasóklubos délután a könyvtárban, amin a szerző is részt vett.
A két vezetőnk, Fekete Ildikó és Oroszi Katalin igencsak kitett magáért. A szerzőt, Egressy Zoltánt, Kati hívta meg, a 2014-ben megjelent könyve,a Százezer eperfa volt terítéken.
Ildikó rutinosan vezette a beszélgetést, olyan ügyesen, hogy szóra bírt szinte mindenkit, az írót is. Lehet, hogy ezért, de nagyon jól sikerült, oldott hangulatú délután volt. Az író (nem túlzok!) boldog volt, dicsérte a csapatot, úgyhogy mi is örültünk.
Csak az a kár, hogy közülünk néhányan hiányoztak." (Marika)

"Hajnalban sikerült befejeznem, aminek nagyon örülök, annak ellenére, hogy 28-án nem tudok Veletek lenni... A könyv nagyon sok gondolatot ébresztett bennem és imádtam  azokat a finom, aktuális utalásokat, amik igazán a szélcsend okán, az eperfa szimbolikus centralizáló erejével , egy szűk , nem éppen homogén embercsoport néhány nap történésén át remek egyedi jellemábrázolásokkal egy társadalomi kritikába sűrűsödik, sok szarkazmussal. Várható a végkifejlet, és talán megnyugtató. A karácsony fordulatot hoz a kusza emberi kapcsolatokban, mindenki a helyére kerül eperfa alatt. A nagyon szép levezetés, igazán cizellált lelkű íróra utal. A reményt szimbolizáló levél, ahogyan meglebbenti a szellő, sokat sejtető de ki nem mondott következtetés.
Én kb így láttam, és nagyon szívesen hallottam volna a többieket.
Szeretettel üdvözlök mindenkit, a regény írójának őszinte elismerésem és várom a következő könyvet.
Szeretettel: Klári"

És a két "vezető" hihetetlenül boldog:))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése